• Till Minne av Livet

  - Din hjälpande hand i sorg och allt däromkring -

  Läs mer

  Livskraft & Sorgetraditioner

  Stenhantverk

  Våra gravstenar görs från grunden.

  Stenhantverkare sedan 1300-talet

  Sorgetraditioner

  Kaffe och kaka vid graven.
  Gammal tradition i Estland

 • Till Minne av Livet

  Till Minne av Livet är en hjälpande hand i allt som har med sorg och begravning att göra. Livskraft är ett informativt nätmagasin om livet och sorgetraditioner, men också hur man väljer musik till en begravning.

  broken image

  Vi hjälper dig att välja

  Vi hjälper dig att välja och beställa gravsten. I samarbete med Edurus Gravstenar kan vi skapa en gravsten utifrån din idé, precis som du vill ha den. Gravstenstillverkaren och våra rådgivare har många års erfarenhet.

  Läs mer...

  broken image

  Reportage & artiklar

  Vi vill berätta och låta andra berätta om livet, om hur man finner vägar till livskraft, trots stor sorg och saknad. Möt våra gästskribenter och läs om deras livsresor.

   

  Läs mer...

  broken image

  Reflektioner & berättelser

  Vi berättar om hur man väljer att göra minnesstund, om ceremonier och sorgetraditioner som lever kvar genom folklore och folkliv, både här och ute i världen, i historisk tid och idag.

  Läs mer...

 • Gravsten

  Vi tillverkar gravstenar efter önskemål

 • broken image

  Modeller i urval

  Edurus presenterar traditionella gravstenar, men det går även att beställa särskilt utformade modeller. Edurus erbjuder alla stenarter, färger, och former. Ni kan själva välja inskriptionsteknik, dekor eller personlig skulptering.

  broken image

  Idéer och tekniker

  Hos oss finns möjlighet att designa efter egen förlaga eller skapa en personlig gravsten via vårt urval av modeller, stensort och dekorer. Vi står sedan för allt från tillverkning och leverans till montering på gravplats.

  broken image

  Hur går det till?

  Vi samarbetar med gravstenstillverkaren Edurus och deras kundrådgivare med lång erfarenhet. Vi ser till att processen blir så enkel, prisvärd och problemfri som möjligt.

   

  Kontakta gärna Edurus rådgivare

  08-6735000

  info@edurus.se

  broken image

  Hur gör man en gravsten?

  Vår partner Edurus samarbetar med stenhuggarfamiljer i Kina, där hantverket gått i arv sedan 1300-talet. I stenhuggarbyarna kretsar allt kring stenhantverket. Kunnandet är exceptionellt - från en idé eller fotografi kan de med endast öga och hand skapa perfekt avbildade tredimensionella dekorer.

 •  

   

   

   

 • broken image

  Om att finna styrka

  Berättelser om livskraft i sorgsamma ögonblick. Om människor som mött sorg och valt att göra något för att hjälpa och stödja sörjande att orka. De berättar om sina vägar till tillförsikt och att må bättre.

  broken image

  Begravningskulturer och seder

  Seder och bruk i sorg och vid begravning genom tid och rum, både i Sverige, men också ute i världen. Fascinerande berättelser som berättar om det unika och det som är så lika mellan människor och kulturer.

  broken image

  Bruk och minnesvård

  Frågorna vid begravning kan vara många: får man strö askan i havet? Kista eller urna? Kan man designa en egen gravsten? Hur ser begravning och sorgeceremonier ut för olika religioner? Här finner du berättelser och mer information om hur man kan göra.

  broken image

  Nätmagasin

  Här finner du samlade tankar, texter och berättelser om möten mellan människor, sorg och livskraft. Om sorgsamma stunder och livets skeden.