Return to site

Begravningar för nybörjare

Bok

broken image

En jordnära guide från A till Ö

Hur gör man när någon dör? vart vänder man sig för att få en fin begravning? När Sisse K Ibsen i Köpenhamn mötte alla frågeställningar inför sin Mors begravning märkte hon att det var få i hennes bekantskapskrets som visste hur man egentligen gjorde.

broken image

Boken vänder sig främst till den som för första gången skall begrava en kär familjemedlem. Det är mycket att ta ställning till när man och villrådigt ser sig omkring på alla begravningsbyråers utbud. Sorgen i sig gör inte besluten lättare och besluten kan tyckas övermäktiga. Begravningsbyråers utbud är svårgreppbart och man vet ej vad man får eller bör göra. Man vill så gärna ordna en vacker begravning och minnesstund för sina kära.

broken image

Sisse K Ibsen lyckades dock genomföra en vacker begravning för sin Mor men insåg efteråt att hon kunde gjort ceremonin bättre och mer ekonomisk om hon bara haft kunskapen som hon faktiskt fick under vägen. Erfarenheterna gjorde att hon beslutade sig för att författa "bedrövelser for begynde" eller översatt till svenska "Begravningar för nybörjare".

broken image

Sisse är utbildad i historia och utvecklingsstudier från Roskilde Universitet i Danmark och har tidigare skrivit för Illustrerad Vetenskap och Historia.

I sin bok berättar hon om alla möjliga vis att ta avsked. För den som vill veta ännu mer ger Sisse även föreläsningar om trettiotretusen års begravningshistoria. Boken finns än så länge bara på danska och heter Begravelse for begyndere men kan beställas på Adlibris.

Bild av kaffekopp lånad från Virums Kyrka.

broken image
broken image
broken image
broken image
broken image